2011 Najaarsactiviteit Nijmegen

ValkYachtsClubdag 2011 in Nijmegen,
 
Blauw…..de lucht is hartstikke blauw en het is een beetje fris.  Maar een ding staat die ochtend al vast; aan het weer kan het niet liggen.  Het belooft weer een supermooie dag te worden.
 
Wij, Marcel en Renske, hadden al om 11 uur afgesproken met Ineke en Iemke bij de Quirin's; een gezellig partycentrum/horeca/restaurant schip , schitterend gelegen aan de Waalkade.
We zijn nog niet uitgestapt of we zien tot onze stomme verbazing al een stuk of 8 leden rondlopen en anderen komen al aangereden. Het is duidelijk; iedereen wil geen minuut missen van deze dag.
De Quirin's is nog niet eens open en in no-time zit er al een grote groep in de eerste de beste kroeg aan de koffie; het personeel veegt de laatste peuken nog even snel naar buiten……
 
Even later gaan de deuren bij de Quirin's open en heeft men alle tijd om elkaar te begroeten , een bakkie te doen en wat bij te praten.  Om 12 uur arriveert de kapitein van de naastgelegen pannekoekenboot om ons eens bij te praten over de spelregels en de fijne kneepjes bij het varen over de Waal. Hierna kon men alweer aan een kop soep met wat brood waarna het gezelschap gesplitst werd.
 
Een paar mensen gingen naar het museum de Valkhof, anderen naar het fietsmuseum Velorama, maar de meeste gingen mee met een gildegids voor de stadwandeling. In amper 2 uur tijd werden we bijgespijkerd over de geschiedenis van Nijmegen en konden we diverse oude overblijfselen bewonderen. Na 2 uur was men wel toe aan enige warmte; het zonnetje was geweldig maar in de schaduw was het toch echt koud.
 
Eenmaal terug op de Quirin's was er koffie en heeft Marcel in een uurtje een verhaal gehouden oven energie aan boord van een schip en dan met name de accu's en alles wat zich daaromheen afspeelt; vele leden hadden vragen en gelukkig was er voldoende tijd om die te beantwoorden.
 
Om 5 uur werd het tijd voor een oorlam met wat lekkers erbij en dat ging er goed in; men moest even een ondergrond leggen voor het diner wat om 18 uur begon. Lange spiesen met vlees en vis; het ging er allemaal goed in. Rustig was het bepaald niet; iedereen heeft elkaar zo veel te vertellen dat ook deze Clubdag weer veel te kort was.
 Rond 20.30 had iedereen de koffie op en bedankte Marcel iedereen voor hun komst en de gezelligheid en in het bijzonder Ineke en Iemke voor hun inzet om deze dag te organiseren.
 
Begin volgend jaar hebben we weer de jaarvergadering en dat belooft ook weer een gezellig dag te worden; even serieus vergaderen hoor daar wel bij maar daarna zullen we weer een gezellige lunch organiseren met voldoende tijd voor elkaar.
 
met vriendelijke groet,
 Marcel Bosch, voorzitter