2012 Najaarsactiviteit

Najaarsactiviteit 27 oktober 2012 te Lelystad.

De Valk Yachts najaars-Clubdag 2012, georganiseerd door Henk en Ria Nooter samen met voorzitter Marcel Bosch, was weer een uitermate gezellig evenement.
Voor één dag hadden we zelfs een clubhuis, namelijk Paviljoen Sunset Boulevard, een voormalig Volvo Ocean Race paviljoen!
Het was direct al gezellig met de koffie en het bleef gezellig tot en met de erwtensoep, toch moest het programma beginnen.

Ons bezoek aan de Batavia werf, met film en met de rondleiding aan boord van het VOC schip voerde ons terug in de tijd tot 1629, het jaar waarin de Batavia nagelnieuw als zij was, op de Australische Westkust strandde en verging.
Heel blij dat er later ook Valk jachten zijn gebouwd, vervolgden wij ons programma met een bezoek aan museum Nieuw Land.
Vanaf de Batavia werf, van deur tot deur ongeveer 60 meter lopen, belandden wij in het tijdperk ongeveer 300 jaar na de Batavia stranding.
Dat schoot lekker op.
We hebben nu allemaal een goed inzicht in de bouw van de afsluitdijk en de aanleg van de IJsselmeerpolders. Ir. Lely heeft de Zuiderzee vrij aardig op de schop genomen.
Ten opzichte van de Ir. Lely tijd moesten wij nog 80 jaar, terug naar ons race-paviljoen 2012. Voor ons een wandeling van 10 minuten.

Met een drankje in de hand zaten we keurig in de klas van onze gastdocent Dick Zweers. Die toonde ons plotter instellingen, radar in overlay, reisplanning, de voordelen en beperkingen van AIS, onze reglementaire positie op zee, in een trafic lane, op grote rivieren of elders in BPR gebied, we begrijpen het nu allemaal.
Of we regelen nog een extra avondje, want velen van ons bekenden spontaan dat het toch wel 'interessant' is. Ook al noemden we het 'gezellig'.

De tijd was te kort, de BBQ was heet.
We hebben de BBQ goed laten smaken en zaten nog steeds ons vaarseizoen na te beschouwen en nieuwe plannen uit te wisselen toen de borden allang waren opgehaald.
Toch kwam er weer een einde aan de dag.
54 leden vertrokken naar huis of naar het plaatselijke hotel, allen met het juiste Valkvaarders gevoel.
Wij zijn een fijne vereniging, een mooie club.
Van de leden en door de leden.
Het was weer een prima clubdag!

Marcel en Bart