2014 Voorjaarstocht Terschelling

Verslag Van de Voorjaarstocht 2014 Terschelling door Aafke en Jur Springer.

Zaterdag 24 mei 2014

 

Aankomst van de deelnemende schepen in Franeker, het programma moest iets worden aangepast omdat de havenmeester van Franeker Piet Paulusma had georganiseerd.

Louise Kilian heeft Piet van de juiste informatie voorzien en deed dat als een echte ster en goede vertegenwoordigster van de club

Om goed zes uur zijn we vertrokken naar de Stadsherberg voor onze inschommelavond. We verwelkomen nieuwe schepen zoals de Onbekommerd met Hans en Lyn Thijsse en de Waterlady met Theo en Els Jeuken.

Goed verzorgd buffet met een lekker bakje koffie na en dan allemaal aan boord om natuurlijk Piets weerbericht te zien.

 

Zondag 25 mei 2014

 

Perfect op tijd maakt iedereen de touwen los richting Harlingen. Het belooft een mooie dag te worden en dat werd het ook.  Windkrachtje 3 uit WNW met zon.

Met z'n allen geschut en dan draaien we het wad op. Mooie tocht op een zeer rustig wad. Om 9.15 uit Franeker vertrokken en rond half twee lag iedereen in de haven van West-Terschelling.  Rond vijf uur arriveert het laatste schip: de Zeevalk van Ton en Ria Vermeulen, die zijn die dag uit Nijkerk vertrokken en hebben dus een beste trip gemaakt.

Om half zes werden we allemaal door Tammo en Jetty uitgenodigd voor een  steigerborrel, in navolging van twee jaar geleden de steigertijgers, hetgeen toen spontaan werd gedaan door Johan en Thea Kindts. Deze keer dus door  " de engel"  zeer gastvrij en perfect verzorgd met voor elk wat wils. Ook kleine discussieborrel welke eindigt met stuurboord bakboord varen? Maar de waarheid ligt in het midden.

Jaap Pijlman informeerde ons over de mogelijke activiteiten, kleine hilariteit omdat diegenen die achter hem in de kuip zaten alles niet goed konden verstaan waarop Jaap antwoordde: als ik met m'n achterkant ga praten willen jullie het echt niet weten

 

Maandag 26 mei 2014

 

Volgens programma recuperatie maar het zou de Valk-club niet zijn als daar niet wat op bedacht werd. Om 10 uur wandelen voor liefhebbers en om 14 uur fietsen. Het leuke vond ik dat de wandelaars onder leiding van Hans en Lyn Thijsse een perfecte tocht over het groene strand naar paal drie en door de duinen en bossen weer terug hebben gedaan. Notabene onze nieuwe clubleden uit Kaapstad die ons de weg wijzen.  Een aanval op onze conditie, kleine 15 km gelopen, ook nog zeehonden gespot. De fietsers hebben het ook prima naar de zin gehad.  Bij terugkomst konden we genieten van de binnenkomst van alle deelnemende schepen aan de HT race

 

Dinsdag 27 mei 2014

 

Vandaag gaan we fietsen. Om 11 uur verzamelen bij het havengebouw. Het doel is paal 8 en daar lunchen .  Na een prachtige fietstocht arriveren we aan het strand bij west aan zee, paal 8. Helaas wordt er in dat paviljoen een groep van 60 personen verwacht en konden wij niet aanschuiven. Dikke discussies over wat nu te doen. Cranberryschuur of de Grie.

Ton en Ria Vermeulen hebben zich met de bus aangesloten en we gaan met z'n allen naar de Grie. Groot hotel bovenaan de strandopgang.  We werden niet zo gastvrij onthaald maar dat mocht de pret niet drukken.  Hans Thijsse inventariseert daar wie er vrijdag mee willen via Ameland, Schiermonnikoog naar Lauwersoog te varen.  Woensdag 17 uur bij Hans en Lyn "Palaver" aan boord van de Onbekommerd.  Volgens Bart Troelstra had Louise Kilian een goede fietsroute gekozen want "je hebt het altijd voor de wind". Na de lunch of koffie met cranberrygebak weer op de fiets en net voor de eerste bui weer aan boord.

In de loop van de avond blijft het regenen

 

Woensdag 28 mei 2014

 

Vandaag harde wind en veel regen. Een aantal van de groep gaat lekker ontbijten in het waddenrestaurant Schylge.

Verder blijft het waarschijnlijk tot morgenochtend vroeg nat met windstoten tot bf 7. Een rustdag dus. Een dag voor een goed boek en andere klusjes? Bij ons wel in ieder geval.

 s' avonds zijn we met 13 man uit de groep naar "de groene weide" cafe van Hessel geweest. Met een meer dan stampvolle bus heen. Een geweldig optreden van Hessel inclusief lichtshow in een niet al te vol cafe, kortom een leuke avond en rond 01.00 uur met de taxi veilig terug bij de haven.

 

Donderdag 29 mei 2014 Hemelvaartsdag

 

Alweer de laatste dag van onze voorjaarstocht. Morgen waait iedereen weer uit naar diverse richtingen en de daarbij horende verplichtingen.

 Om 13 uur verzamelen we met 18 pers en lopen naar MS "de Riepel" voor een zeehondentocht.  Erg leuk, veel zeehonden gezien en ook nog een kleine catamaran die omsloeg en hulp nodig had.  Onze kapitein heeft de hulpdiensten opgeroepen en zo waren we ook nog getuige van een kleine reddingsoperatie.

De rest van de groep heeft gefietst en ook zij hebben een leuke tocht gehad.

Om 18 uur moeten we aanwezig zijn voor de afsluitingsavond in hotel restaurant Bornholm.  Het gros gaat lopend en een aantal op de fiets.  We genieten van een perfect buffet met een geweldig dessert. Voorafgaand aan het buffet biedt Bart Slagter namens alle aanwezigen een oorlam aan aan de drie organiserende echtparen, welke door Rosaline worden uitgereikt.

Zeer verdiend. Werkelijk weer subliem, prachtig programma en iedereen tevreden daar gaat het toch om?  Louise, John, Jaap, Feikje, Jetty en Tammo heel erg bedankt voor deze fantastische dagen.

 

Op naar ons eerste lustrum.