2015 Najaarsactiviteit Rotterdam

NAJAARS-ACTIVITEIT 2015

 

Vroeg in de ochtend van 31 oktober 2015 ging onze najaars-activiteit van start in het dynamische Rotterdam.

35 enthousiaste leden namen deel aan deze werkelijk zonovergoten dag!

De dag begon om 10.00 uur aan boord van de ss Rotterdam, destijds het prestigieuze vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn.

Wij werden door het personeel hartelijk ontvangen met koffie en gebak.

Marcel heette ons allen welkom en stelde de nieuwe leden Ton en Liesbeth van Bruinessen aan ons voor. Het was meteen alweer een gezellig weerzien.

Na de koffie kon er gekozen worden uit 2 rondleidingen door het schip onder leiding van een gids.

Een aantal van ons ging mee met de tour: Uitwaaien & Zwaaien en de anderen gingen mee met de tour: Chroom & Stoom.

Het was geweldig om te zien hoe deze Grande Dame ss Rotterdam er naar haar facelift uitzag!

We waren weer even terug in de pracht van de 50-er jaren.

Een uur later lagen er 3 watertaxi’s langszij de ss Rotterdam om ons met een noodgang naar de overkant van de Maas te vervoeren – de Boompjes. Vandaar gingen we te voet naar onze volgende verbazing: de Markthal. Een overdekt foodwalhalla, gebouwd in een spectaculaire tunnelachtig gebouw waar goed eten en uniek wonen samenkomen. Het nieuwste architectuur icoon van deze stad!

De Valk Yachts Club baande zich een weg langs de vele kleurige kraampjes met allerlei verrukkelijke wereldse gerechten. Aan de andere kant van de hal kwamen we er allemaal voldaan weer uit!

En een heel bijzondere ervaring rijker!

Het volgende programma onderdeel was een Spido havenrondvaart voorzien van een boeiende uitleg. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleefden wij een bijzondere vaartocht door een van de grootste havens van Europa. We hadden een uniek zicht op de werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers en de hippe skyline van de stad.

Na deze anderhalf uur durende rondvaart werden we afgezet aan de Willemskade waar onze

3 Maastaxi’s al lagen te popelen om ons in vliegende vaart weer terug te varen naar ons cruiseschip. Want het werd wel weer tijd voor een super de luxe diner in de 1e klas Club Room.

Het was een grandioos diner, het ontbrak ons aan niets! En we hebben er lekker lang over gedaan….

Aan het eind van de avond namen wij afscheid van elkaar en ging iedereen voldaan naar huis of bleef overnachten aan boord.

Het was een dag van werelds genieten!

 

Rosaline Slagter.