ONZE SCHEPEN

In 1964 introduceerde Valk Yachts de Valkvlet, naar eigen ontwerp, in samenwerking met Th. Gillissen. Het ontwerp sloeg aan!
Onder schippers kreeg het motorjacht de reputatie ‘Rolls Royce onder de vletten’. Voortbouwend op dit succes bouwde het bedrijf in de decennia daarna enkele honderden stalen rondspant vletten naar eigen ontwerp en tekening, in lengte variërend van 8,50 tot 14,30 meter. Alles met de hand en alles in eigen beheer. 
Sinds 1975 staat met Philip Valk, de derde generatie aan het roer van de Franeker jachtwerf.  In die periode is de modellenlijn naast de Valkvlet uitgebreid met de Valk Alu Sportief, Valk Merlin en Valk Spiegelkotter Alu 15.00. Wat de schepen allemaal gemeen hebben, is dat ze volledig in eigen beheer op ambachtelijke wijze zijn gebouwd naar een zeer hoge kwaliteitsstandaard en met oog voor traditie. Philip Valk staat niet voor niets bekend als een perfectionist.
Heel veel van onze leden varen in een Valkvlet. Hoewel minder in aantal, ook de overige modellen van Valk, deel uit van onze vloot.
Maak op deze pagina kennis met onze schepen!

VALKVLET

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

De robuuste Valkvlet is al sinds 1964 de basis van de modellenlijn bij Valk te Franeker. Het overgrote deel van onze leden vaart in deze comfortabele klassieker is gebouwd volgens de constructie van een reddingsboot. Valk bouwt de vletten met diepstekende kimkielen, waarop de boot droog kan vallen, maar die bovenal in golfslag en zeegang rolbewegingen beter afremmen. Het jacht koppelt daarmee authentieke lijnen aan uitstekende vaareigenschappen en een hoge waardevastheid.
De Valkvlet is ingetogen en opvallend tegelijk – dankzij de evenwichtig gelijnde romp met oplopende steven, in combinatie met de opbouw en het stuurhuis.

De ongekend stijve rondspant romp maakt de Valkvlet geschikt voor een groot vaargebied. Je komt de Valkvletten dan ook op uiteenlopend vaarwater tegen, van Terschelling tot de Zeeuwse wateren en van Berlijn tot Marseille. Oversteken naar Engeland of Scandinavië? Geen enkel probleem. Temeer omdat de scherpe boeg goed is voor bovengemiddelde snelheden. Bovendien heeft het jacht een geringe diepgang en kruiphoogte, is het makkelijk manoeuvreerbaar, waardoor het ook op de binnenwateren helemaal thuis is. Het lage brandstofverbruik en de stille motorinstallatie maken uw vaarplezier met de Valkvlet compleet.

Standaard heeft de Valkvlet een teak dek. Benedendeks verraadt de mahonie of teakhouten betimmering het traditionele vakmanschap van de werf. En aangezien elke Valkvlet is gebouwd volgens de gedetailleerde wensen van de toekomstige eigenaar, allemaal verschillend en in lengtes van 10,00 tot 14,30 meter. Met een open kuip, achterkajuit, of beide.