VALKVLET

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

De robuuste Valkvlet is al sinds 1964 de basis van de modellenlijn bij Valk te Franeker. Het overgrote deel van onze leden vaart in deze comfortabele klassieker is gebouwd volgens de constructie van een reddingsboot. Valk bouwt de vletten met diepstekende kimkielen, waarop de boot droog kan vallen, maar die bovenal in golfslag en zeegang rolbewegingen beter afremmen. Het jacht koppelt daarmee authentieke lijnen aan uitstekende vaareigenschappen en een hoge waardevastheid.
De Valkvlet is ingetogen en opvallend tegelijk – dankzij de evenwichtig gelijnde romp met oplopende steven, in combinatie met de opbouw en het stuurhuis.

De ongekend stijve rondspant romp maakt de Valkvlet geschikt voor een groot vaargebied. Je komt de Valkvletten dan ook op uiteenlopend vaarwater tegen, van Terschelling tot de Zeeuwse wateren en van Berlijn tot Marseille. Oversteken naar Engeland of Scandinavië? Geen enkel probleem. Temeer omdat de scherpe boeg goed is voor bovengemiddelde snelheden. Bovendien heeft het jacht een geringe diepgang en kruiphoogte, is het makkelijk manoeuvreerbaar, waardoor het ook op de binnenwateren helemaal thuis is. Het lage brandstofverbruik en de stille motorinstallatie maken uw vaarplezier met de Valkvlet compleet.

Standaard heeft de Valkvlet een teak dek. Benedendeks verraadt de mahonie of teakhouten betimmering het traditionele vakmanschap van de werf. En aangezien elke Valkvlet is gebouwd volgens de gedetailleerde wensen van de toekomstige eigenaar, allemaal verschillend en in lengtes van 10,00 tot 14,30 meter. Met een open kuip, achterkajuit, of beide.